Talent staat centraal op de Polderhof

Sinds 2022 zijn wij een Kindertalentenfluisteraarschool. Dit betekent dat we beloven dat elk kind dat bij ons op school zit zijn/ haar talenten leert kennen.

 

Wat we op de Polderhof verstaan onder talent

Talent is in de spreektaal ‘iets waar je in uitblinkt’, iets waar je heel goed in bent, bijvoorbeeld basketbal of rekenen. Maar je moet wel heel goed zijn in basketbal voor je een talent genoemd wordt.

Wanneer we het op de Polderhof over talent hebben, bedoelen we iets waar je blij van wordt als je er mee bezig bent. Het vertelt hoe je dingen aanpakt, hoe je met anderen omgaat en hoe je leert.

 
Je herkent het misschien wel van jezelf, of van je kind: wanneer de tijd vliegt als het ergens mee bezig is, en het zelfs vergeet te eten of naar het toilet te gaan. Grote kans dat je dan een ‘talent in actie’ ziet.

 

Waarom we veel aandacht besteden aan talent

Je talenten kennen, betekent dat je jezelf kent. Het levert positieve emoties op, en helpt je batterij op te laden. De relatie met een ander wordt sterker wanneer je gezien wordt in je talent. Het in de klas hebben over talent, helpt dus met het opbouwen van een band met de juf of meester. En een goede band hebben met de juf of meester helpt weer bij het kunnen leren.  

Voor het leren kennen van de talenten gebruiken we op de 39 talentkaarten zoals die van de ‘bezige bij’.

 

Talentkaart 'Bezige bij'Talentkaart 'Bezige bij' - achterkant

 

Talentdagen

Zes keer per jaar organiseren wij een Talentdag, waarop onze talenten centraal staan. We zijn op een talentdag we als school bezig met alleen maar leuke dingen.

We beleven de dag samen, en daar hoort een gezamenlijke opening bij. We zingen op deze dag daarom ons talentlied.

 

Op een talentdag leren we iedere keer een levensles over talent. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je elke dag je superhelden-pose een korte tijd aanneemt, je op de langere termijn meer kans op succes hebt? Ook organiseren we veel verschillende workshops op deze dagen. Workshops van theater tot robotica en van banden plakken tot dans. Voor iedereen kansen om talenten verder te ontwikkelen dus.

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren